Paulaner – vrhunsko pivo jedinstvenih karakteristika

Pivovara Paulaner, smještena u Münchenu, središtu bavarske pivske kulture, osnovana je davne 1634. godine. Temelje Paulaner pivovare koja je do danas izrasla u jednog od najcjenjenijih proizvođača piva i postala sinonim za pivsku kvalitetu, udarili su franjevci reda Sv. Franje Paulskog. Paulaner svoje početke pamti kao pivo za osobne potrebe redovnika, a sada su, nakon gotovo četiri stoljeća iskustva, jedinstveni okusi Paulaner piva prepoznati u čak 80 zemalja svijeta. O popularnosti ovog „bavarskog eliksira“ možda najbolje govori činjenica kako pivovara godišnje proizvede i otpremi 2 milijuna hektolitara piva.

Paulaner pivo proizvodi se prema tradicionalnim recepturama od vode, hmelja te posebne vrste ječma i kvasca. Dodavanjem hmelja u posebno odabranom trenutku postiže se specifična aroma karakteristična za Paulaner, a taj se podatak, o samom tajmingu, drži u strogoj tajnosti. Isto tako, kvaliteta okusa ovisi o kvaliteti hmelja, a za Paulaner se odabiru samo najbolje sorte iz obližnje Hallertau regije koja je najveći proizvođač hmelja na svijetu. Bogata pivska tradicija u kombinaciji s modernim pivskim zanatom učinila su tako Paulaner broj jedan pivom u Njemačkoj, a njegovu kvalitetu prepoznali zu i pivski znalci u Hrvatskoj.

Posjetite Pivnicu Bulevar, odaberite Paulaner i uživajte u jedinstvenom okusu vrhunskog njemačkog piva pouzdane kvalitete koje će vam pružiti nezamjenjivo osvježenje u ovim vrućim ljetnim danima.

Živjeli!

Paulaner Hefe-Weissbier Naturtrüb Alc 5,5%

Ikona među pšeničnim pivima

Broj jedan u Njemačkoj i među najomiljenijima pivima u svijetu. Nefi ltrirano, nježno zlatno u čaši ispod bogate čvrste pjene. Već pri prvom gutljaju ovog pšeničnog piva osjeti se jedna lagana nota banane. Znalac raspoznaje fi noću manga i ananasa te hvali ljepotu usklađenosti slatkoće i gorčine. Ljubitelji piva vesele se istančanoj aromi kvasca i predivnom pjenušavom blagom okusu. To je zaista tipično pivo avarskih pivskih vrtova koje zbližava ljude diljem svijeta.

Paulaner Hefe Weissbier Dunkel Alc 5,3%

Kestenjasto smeđe ječmeno otkriće

Visok udio najboljeg minhenskog slada čini ovo pivo posebnim doživljajem: lagane note čokolade i kakaa spaja se s puninom okusa pšeničnog slada i dragocjenim pikantnim aromama. Ovo pivo je snažno. Jako, konkretno a ipak blago i pitko. Ljubav, vrijeme i dugogodišnje iskustvo spojeno je u ovo pivo i svaki vaš gutljaj to potvrđuje. Svojom jačinom i punoćom izuzetno se dobro slaže uz brojna jela. Izvrsno se upotpunjuje sa divljači, sirom ili pogačom od luka i slanine. Jedno pivo kao vino. Samo puno bolje...

Paulaner Münchner Hell Alc 4,9%

Istinski simbol Minhena

Svrstava se među osnove prehrane u Bavarskoj. Bistro i svjetlo zlatne boje u čaši, okrunjeno bijelom pjenom, tradicionalno se ispija u sjeni krošnje kestena. Neizmjerno pitko pivo: blago elegantnog okusa slada sa laganom slatkoćom te odjekom lagane note hmelja. Pravi bavarski stil života.

Hacker-Pschorr Alc 5,5% Münchner
Kellerbier Anno 1417

Užitak iz starih dobrih vremena

Baršunasto pivo sa punim okusom. Münchener Kellerbier Anno 1417 u svom punom sjaju zanosno svjetluca medeno zlatne boje. Pivo s prepoznatljivim karakterom: punoćom okusa, jezgrovito i ukusno, a ujedno osvježavajuće, blago i lagano. Kao pravi Bavarac. Kremasto i pjenušavo - tipično nefi ltrirana pivo - simfonija za nepce: spoj arome karamele, meda i šljiva dopunjuju i naglašavaju punoću hmelja, dok aroma jabuke i grejpa ovom pivu daju voćnu notu svježine.